Aangepast zoekenAuteur Topic: MC Blogger  (gelezen 2460 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

  • Lid van Verdienste
  • Alleen lezen
  • ***
  • Berichten: 942
  • Freedom is loving yourself
    • http://forum.liefde.com/showthread.php?t=14354
MC Blogger
« Gepost op: 5 december 2008, 15:14:08 pm »
Terug van weggeweest, maar hij is er weer: mijn midlife crisis. Ik heb al dagen nergens zin in, ben sjaggerijnig tegen Loes en de eerste daad die ik in dit nieuwe jaar heb verricht is een snipperdag opnemen. Weg met werk, want werk is voor losers. M'n vrije dag heb ik op de bank doorgebracht met een stapel DVD's. In de kast stonden Die Blechtrommel en Modern Times van Charlie Chaplin. Daarna heb ik Goodfellas en alle drie de delen van Jurassic Park nog gezien. Het was eigenlijk weer avond voor ik het in de gaten had. En toen ik klaar was met de films, voelde ik me nog steeds kut.

2050
Waar die crisis nou opeens vandaan komt is me niet duidelijk. Ik dacht dat ik 'm een tijdje geleden al had weggewerkt en hij komt opmerkelijk makkelijk opnieuw binnenvallen. Misschien dat de kerstkalkoen niet goed is gevallen. Misschien dat de 25% meer vuurwerk die dit jaar verkocht is m'n hersenen te sterk door elkaar heeft gerammeld. Of misschien was het wel de gedachte dat ik dit jaar de helft van m'n leven passeer. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat ik het jaar 2050 wel zal meemaken. Dat is dus nog 43 jaar te gaan. Ik wordt dit jaar ook 43, dus dan zit ik op de helft. Althans als het meezit en ik 2050 inderdaad haal. De kans dat ik er eerder tussen uitknijp is natuurlijk groot. Het fatsig verzadigde leven gaat ook aan mij niet voorbij en daarbij ben ik geen Jan Doedel die uit plosteling opwellende existentieangst achter Sonja Bakker aanholt. Bovendien ben ik niet iemand die onverdeeld positief in het leven staat en het schijnt dat geestelijke negativiteit ook jaren van je leven kost. Nu ja, jaartje meer of minder, vooralsnog ben ik nog alive (but not so kicking) en moet ik eerst maar eens de op-de-helft-van-mijn-leven-crisis zien te bezweren.

Outdoor Adventure
In het Yangshuo Mountain Retreat in oktober was ik oorgetuige van een gesprek tussen twee Amerikanen die daar ook verbleven. De mannen hadden allebei in Boston gestudeeerd. Ze kenden elkaar niet maar bleken wel gemeenschappelijke kennissen te hebben ("Who doesn't know Mark Blender? That guy's an animal."). De man was een advocaat die in Taiwan een filiaal van een advocatenkantoor aan het opzetten was. De ander vertelde dat hij voor Merrill Lynch had gewerkt, tot hij een paar jaar geleden in een midlife crisis terecht was gekomen. Hij vertelde monter dat het tijd was geworden om over zichzelf na te denken, dat hij dat had gedaan en er toen achter kwam dat hij helemaal niet voor Merrill Lynch wilde werken. Hij wilde met pubers werken en is z'n eigen Outdoor Adventure bedrijf begonnen. Inmiddels draait dat goed en heeft hij z'n midlife crisis er onder gekregen.

Jaloers
Ik werd een beetje jaloers op de Outdoor Adventureman toen ik z'n verhaal hoorde. Niet zozeer omdat zijn leven zich outdoor afspeelt en het mijne vooral indoor. Ook niet omdat hij werk doet dat hij helemaal ziet zitten en ik niet (want dat is niet zo). Maar ik werd jaloers op het gemak waarmee hij zijn verhaal vertelde. Beter gezegd, ik werd jaloers op de simpelheid van de logica in z'n verhaal, de vier makkelijke stappen daarvan: 1) Ik zag het niet meer zitten. 2) Ben gaan nadenken wat ik zou moeten doen. 3) Ben gaan doen wat ik dacht te moeten doen. 4) En toen zag ik het weer zitten.

Ik bedenk verdomme al jaren wat ik moet doen om uit m'n crisis te komen en voer het ene na het andere plan uit, maar de fucking zinloosheid van de dingen blijft als een zwaard boven de dag hangen. Ik doe geen dingen die ik niet zie zitten, maar alleen dingen die ik zelf wil. M'n geld verdien ik door lang niet oninteressante (informatiserings)problemen op te lossen, ik lees, ik schrijf, ik teken, maak muziek, ben nog altijd in love with Loes, heb een paar fijne vrienden en zie op gezette tijden wel eens wat van de wereld. Ik doe eigenlijk precies de dingen waar ik me goed bij zou moeten voelen, maar toch ...

Film kijken
Hm, ik hou maar weer op met deze blobblogoblog, want m'n stemming wordt er niet beter op. Ik ga deel 2 van The Ultimate Jurassic Park Collection kijken, over dino's die hoofden afhappen en mensen die hard rennen voor hun leven ... lekker makkelijk. Oh, om nog even een gedachte te wijden aan wat ik het liefste doe, volgens mij is dat eigenlijk wel 'film kijken'. Film kijken kan ik altijd en kost me geen enkele moeite. Misschien moet ik eens op zoek naar een of ander baantje als professioneel filmkijker. En dan bedoel ik niet een baan als filmregisseur, scenarioschrijver, produktieassistent, videoeditor, gopher of weet ik veel welke idiote baantjes er in de filmindustrie bestaan. Nee, gewoon betaald film kijken, thuis op de bank met een pak cocosmacronen en een fles cola wegzinken in de verborgen werelden van filmische verbeelding. Met zo'n baantje haal ik 2050 wel
http://www.screenwork.nl/?id=20070104
Vertrouw erop dat de pijn zachter wordt als je de tijd neemt om geduldig en mild met je gevoelens om te gaan.