Aangepast zoekenAuteur Topic: Partners in MC .... slik  (gelezen 3085 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

  • Lid van Verdienste
  • Alleen lezen
  • ***
  • Berichten: 942
  • Freedom is loving yourself
    • http://forum.liefde.com/showthread.php?t=14354
Partners in MC .... slik
« Gepost op: 22 april 2010, 14:32:10 pm »
MC kan zoals ik al eerder hier zei, een roerige rollercoaster zijn voor de persoon zelf, partners en hun kinderen. In de eerste fase werd er van mij als partner geduld, uithoudingsvermogen , nuchterheid en logica verwacht die ik (vaak) niet terug kreeg. De man waarmee ik ben getrouwd was er maar leek op momenten volledig onherkenbaar. Dit zorgde voor twijfel over mijzelf , grote verwarring,frustratie en boosheid. Wat ik niet bij hem kwijt kon omdat hij zo mogelijk nog verwarder was. Dit toonde hij door alle "schuld" bij mij neer te leggen...dit terwijl en dat wil ik benadrukken...De startfase van een MC is NIET de schuld van de partner . Je kan er als partner niets aan doen...alleen doorstaan.


Dus heb je bijv. het gevoel:
- hij/zij houdt jou verantwoordelijk voor zijn/haar gevoel
- Dit ontstaat "plotseling" zonder enige duidelijke aanwijzing
- dit klopt ergens niet, hij/zij doet echt niet zoals anders,
- hij/zij zegt van je te houden maar niet verliefd te zijn,
- hij/zij voelt niets meer...weet niet wat te voelen,
- hij /zij spreekt over "leeg" zijn .

Het zou zomaar een MC kunnen zijn.

Als er dan al wat in je relatie niet helemaal juist zit heb je een dubbel probleem,  er moet dan op twee fronten gevochten worden; de relatie en de crisis. De gevolgen van beide werken zo diep door in de relatie dat die dus naar de vaantjes is. Afhankelijk hoe sterk je bent en hoeveel vergevingsgezindheid er is, en hoeveel vertrouwen er terug gecreeert kan worden kan een relatie blijven bestaan.
Dat duurt lang, heel lang!
Hoe lang is je adem?

Het gevolg is dus dat je elkaar van scratch zero opnieuw elkaar moet ontdekken en snappen. Dit kost veel energie . Zoals Hazes zei (nee sorry ik ben geen fan) : "Met bloed zweet en tranen" en uitkomst onzeker.

Toch is het in mijn ogen een periode die mogelijkheden kan bieden aan een relatie en aan de ontwikkeling van beide personen.
Vragen die dit omvatten zijn : wat verlang je eigenlijk? wat verlang je van het leven? van je partner? van je kinderen? van je werk? van je ambities? van jezelf?

Dus iedereen die ook maar een klein beetje twijfelt , midlife is breed er zijn veel verschillen in beleving maar een gevoel lijkt vaak hetzelfde : de wil om weer te verlangen.

MC gaat gepaard met veel gevoelens (verdriet, boosheid, angst) maar af en toe ook echt hilarische ervaringen. laat als je wilt een bericht achter .
 Ennea
Meer info over de midlifecrisis: http://www.midlife-info.nl/SMF/index.php?board=14.0
Ervaringen van partners in MC http://www.midlife-info.nl/SMF/index.php?topic=27.1920
Vertrouw erop dat de pijn zachter wordt als je de tijd neemt om geduldig en mild met je gevoelens om te gaan.