Aangepast zoekenAuteur Topic: In een sneltreinvaart (geschreven door Sas)  (gelezen 2535 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

  • Lid van Verdienste
  • Alleen lezen
  • ***
  • Berichten: 942
  • Freedom is loving yourself
    • http://forum.liefde.com/showthread.php?t=14354
In een sneltreinvaart (geschreven door Sas)
« Gepost op: 22 april 2010, 14:33:14 pm »
(geschreven door Sas)
 
Hallo allemaal,

Het was de tweede dag van het jaar 2007. Ik geloof niet dat ik dit snel vergeet.
Daar was het moment dat ik tegenover hem stond, die vreemde man die ik niet meer kon.Waar was die lieve man van mij, met die lachrimpeltjes en die mooie lach? Zomaar plots verdwenen of was het iets wat er langzaam was ingeslopen, maar wat ik nog niet eerder had gezien?
Tierend stond die tegenover mij, verweet me dingen waar hij nooit maar dan ook nooit over had gesproken. Ik had een ketting om zijn nek gelegd, deed ik al jaren en hij wilde doen wat hij graag wilde en liet zich niets meer door mij ontzeggen.
Daar stond ik dan,verbouwereerd naar hem te kijken en even later lag ik alleen in bed, hij sliep op de zolder.
Ik had de hele nacht geen oog dicht gedaan en vroeg me af, wat bezielt hem opeens?
Zo is het begonnen, maar het werd met de dag gekker. De kinderen moesten er ook aan geloven, blafte ze af en ik stond er tussenin.
Hij wilde een tattoo, huh? Hij wilde emigreren. huh? Zonderde zich af op zijn zolderkamer en gaf aan dat hij studeerde.Wilde nergens meer mee naartoe.
Hij die normaal gesproken, met de bezem de kroeg uit werd geveegd.
In mei was de situatie zodanig, dat mijn grens bereikt was.(God, wat heb ik deze grens vaak overschreden) Hij kwam al fietsend terug van zijn werk en zei: "Sas, ik had iets heel raars. Ik was op de fiets en niets interesseerde me meer." Ik heb toen ook gezegd dat hij naar de dokter moest gaan, Zo gezegd, zo gedaan.
Diagnose: een depressie.
De daarop volgende maanden zijn met geen pen te beschrijven. Zelfs nu kan ik nog steeds niet geloven dat ik deze nachtmerrie heb meegemaakt.
We renden psychologen af, dokters, weer een ander anti-depressivum maar niets maar dan ook niets hielp. Sterker nog, mijn man vervreemde steeds meer van mij.
Op een dag hadden we weer eens ruzie, iets wat op een of ander manier niet te vermijden was. Hij was zo onredelijk en ik was natuurlijk altijd diegene die alles fout deed. Hij pakte zijn koffer en ging van huis weg. Sliep bij zijn moeder en kwam de volgende dag weer terug; ooo, wat had hij een spijt.
In al die maanden heeft hij wel 15 keer zijn koffertje of zijn rugzakje gepakt. Er waren maanden bij dat ik nachtenlang geen oog dicht deed. Ik ging zelf naar de dokter en slikte oxazepam om uberhaupt de dag door te komen. Rookte zoveel dat ik piepend 's nachts in mijn bed lag en dronk van ellende weleens een fles rose achter elkaar leeg.
"ik ga van je scheiden," zei hij op een dag en zo impulsief als hij het mij vertelde werd dat de kinderen ook meegedeeld. Mijn wereld stortte in en ook die van de kinderen. Ik begreep er ook niets van, want soms kwam die lieve man even om de hoek kijken en zei dat het wel allemaal goed kwam.
Twee dagenlang is hij in het huis gebleven met de veronderstelling, dat wij gingen scheiden. Ik heb hem gezegd. Dit kan ik niet aan, als jij van mij wilt scheiden, prima. Ik teken niets, mits jij daadwerkelijk een maand niets van je laat horen, dan teken ik alles.
Hij was nog geen twee uur weg of hysterisch kwam hij weer terug; "wat heb ik gedaan."
Al die maanden heb ik steeds meer gepikt, steeds meer geslikt en ja er waren ook dagen dat ik dacht; voor mij hoeft het ook niet meer. Wie ben jij eigenlijk nog? Waar is Sas gebleven? Wil ik deze vreemde man nog wel? Maar ja, al die jaren waren wij zo gelukkig geweest. Je wilt niet opgeven, klamt je vast aan het verleden. Hij had o zo veel krediet. Bovendien kampte ik met nog een probleem. Hij was depressief. Wat was ik dan voor een slechte vrouw dat ik dit niet met hem samen door zou komen?
Was hij wel depressief? Hij zat niet stil in de stoel. Ja bovenaan zijn computer, maar ik vond dat hij voor iemand die depressief was wel erg veel energie had om tegen mij te zeiken, om het maar even zo uit te drukken.
Op een dag in september hadden we een feestje. Ik moest met donder en geweld er naartoe gaan en hij ging niet mee. Ik wilde niet, maar ik moest, anders zou hij dat feestje wel eens even vermiezen. Ja, zo erg was het hier inmiddels al. Ik ben gegaan. Voelde me verdrietig en eenzaam op een feest met wel 100 mensen en dacht na, zover als dat op een feestje mogelijk is.
Dit wilde ik niet meer.
De volgende dag heb ik tegen mijn man gezegd dat ik naar mijn moeder ging. Dat ik dit niet meer wilde, mijn grenzen steeds verleggen.
Twee dagen later belde hij mij, ik reageerde niet, mailde me op het werk, ik reageerde niet. Toen kwam er weer een mailtje; er was iets heel ergs gebeurd, ik moest met hem praten.
Ik ben halsoverkop naar huis gegaan. Ik wist het; er was een andere vrouw.
Thuis aangekomen, heeft hij alles opgebiecht. Hij heeft maandenlang een spel gespeeld op Internet. Leerde een vrouw kennen uit Amerika en chatte met haar en speelde met haar het spel. De dag dat ik weg was gegaan, heeft hij haar 1000 dollar overgemaakt om over te komen naar Nederland. Hij gaf aan dat hij spijt had.

Het was de genadeklap. Al die maanden had ik zo gevochten, terwijl hij met een of andere pruim een spel had gespeeld. Ik was niet boos, ik was niet verdrietig. Ik was kapot. Alles was gelogen, alles was een grote farce geweest.
Ik kan jullie niet uitleggen, hoezeer ik de neiging had om hem ter plekke dood te steken.
Ik heb mijn man het huis uitgezet.
Er volgde een week van praten, praten met en zonder psycholoog. Hier kwam ook uit, dat mijn man aan een mc leed.
Ik heb die vrouw uit Amerika gevraagd, hoe ver hun relatie was en begreep er gelukkig uit dat mijn man altijd heeft aangegeven dat hij van mij hield.
De puzzel viel in elkaar en mijn man beloofde beterschap.
Ook dit kan ik niet uitleggen,maar er stond een andere man tegenover mij. Niet de oude van eerst, maar zeker niet de man die hij de afgelopen periode was geweest.Na een week was hij weer thuis.
We hebben er veel over gepraat. Niet al mijn vragen zijn beantwoord. Op sommige gaf hij aan; " dat weet ik zelf niet." Er zijn heel wat tranen gevallen.
Na een tijdje is mijn man weer gaan werken.

Nadat mijn man is wakker geworden zijn er meerdere mindere leuke dingen op ons pad gekomen. Ik heb eigenlijk nog steeds niet de tijd gehad om alles te kunnen verwerken. Onze relatie is inmiddels heel goed. De ruzie's zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Helaas de verwerking nog niet.

De mc van mijn man heeft een diep litteken nagelaten. Niet alleen voor mij, maar zeker ook voor mijn man en niet te vergeten voor mijn kinderen. Ik hoop dat we hier met zijn allen er voor kunnen zorgen dat we samen de pijn kunnen verzachten. Maar wat nog mooier zou zijn, dat de mc-er man of vrouw
door dit forum sneller wakker werd.

Allemaal veel sterkte gewenst.
« Laatst bewerkt op: 22 april 2010, 15:19:40 pm door Ennea »
Vertrouw erop dat de pijn zachter wordt als je de tijd neemt om geduldig en mild met je gevoelens om te gaan.