Aangepast zoekenAuteur Topic: Hoe ga je met een MC'er om? (geschreven door ExMC)  (gelezen 3576 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

  • Lid van Verdienste
  • Alleen lezen
  • ***
  • Berichten: 942
  • Freedom is loving yourself
    • http://forum.liefde.com/showthread.php?t=14354
Hoe ga je met een MC'er om? (geschreven door ExMC)
« Gepost op: 22 april 2010, 14:35:46 pm »
(geschreven door ExMC)
 
Omdat ik zie dat de schrijvers hier, en op andere fora vooral bezig zijn met hoe om te gaan met een midlife crisis van de partner, hier een paar tips hoe om te gaan met de MC-er. Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde, maar ik denk dat er een aantal dingen bijzitten die voor praktisch iedere MC patient gelden.

1 - vermijd lange rationele gesprekken: voor diegenen die dit na een aantal gesprekken met een MC-er nog niet door hebben, NIET DOEN. MC-ers zijn (meestal) niet rationeel en door het voeren van een lang en vermoeiend gesprek word het er niet beter op. Probeer in elk geval een gesprek niet te sturen, laat de MC-er dat zelf doen (dat doet een psychotherapeut ook).

2 - Isoleer een MC-er niet. Geef hem het gevoel dat ie ondanks alles nog steeds een belangrijke functie binnen het gezin vervult. Ik heb me in mijn MC periode vaak nutteloos en overbodig gevoeld. Mijn partner heeft me door dik en dun, en ondanks alles wat er gebeurde het gevoel gegeven dat ik onmisbaar was binnen het gezin.

3 - Sleep een MC-er niet mee naar feestjes en andere opervlakkige gelegenheden als ie er geen zin in heeft. De stemmingen van een MC-er zijn op z'n zachtst gezegd "nogal" wisselvallig. Als ie een depri avond heeft maakt een feestje het er echt niet beter op. De MC-er voelt zich kl*te en ziet om zich heen alleen maar blije mensen, dat werkt natuurlijk niet.

4 - Probeer zoveel mogelijk leuke dingen samen te doen, Samen fietsen, dansen, weet ik veel, gewoon dingen die je samen leuk vind. Afleiding kan een heel goed medicijn zijn. Probeer hierbij wel teveel druk en spanning te vermijden.

5 - Wil niet alles weten wat er bij de psychotherapeut besproken is. Mijn ervaring is dat er op therapie voor de vuist weg gepraat word. Af en toe zegt de therapeut dan iets om een emotionele pijn te activeren, dit is de enige manier om deze te verwerken. Ik heb menig uurtje zitten snotteren bij de psych. Om zo'n hele sessie thuis nog een keer te moeten herhalen is ontzettend vermoeiend. Wel kun je eens terloops vragen of je partner het gevoel heeft er iets aan te hebben. Als het antwoord ja is, kun je in elk geval zien dat je partner gemotiveerd is. Met motivatie heb je al de halve oorlog gewonnen.

ExMC
Vertrouw erop dat de pijn zachter wordt als je de tijd neemt om geduldig en mild met je gevoelens om te gaan.